Everything Zen: Nu met presentatie

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Mijn podcast van Everything Zen, waarin ik (sinds kort) wekelijks een uur lang Japanse muziek voorbij laat komen, heeft vanaf vandaag presentatie. Het was jammer dat Everything Zen niet meer in het Kink FM programma Avondland voorbij kon komen, nadat de programmering omgegooid was. Vrijdag is de enige dag in de week dat het mij lukt om naar Hilversum te komen voor de uitzending. De vrijdag-editie van Avondland verviel en op de overige dagen begon het programma ook nog eens een uur eerder. Dat was dus lastig.

Maar goed, een podcast van een uur is een goed alternatief. Zeker omdat ik dan een veel grotere groep luisteraars kan bereiken. In principe is het programma 7 dagen per week te beluisteren door een wereldwijd publiek. Daarnaast kan ik het lekker thuis in elkaar monteren. Inmiddels draait deze podcast nu alweer drie weken met non-stop muziek. Dat schijnt echter niet te mogen. Een podcast moet presentatie bevatten. Tja... en nu?

Nu heb ik thuis geen opname-faciliteiten, dus om die presentatie op te nemen moet ik toch weer afreizen naar de Kink FM studio's in Hilversum. Nou ja... 'moet'. Het is daar altijd heel erg gezellig, dus dat is geen straf. Het presenteren zelf daarentegen vind ik op dit moment ongeveer net zo leuk als een bezoek aan de tandarts. Ik ben nou eenmaal geen Brugman en ik ambieer ook helemaal geen carriere bij de radio. Ik ben dol op muziek, maar het aan elkaar lullen van deze muziek kun je mijns inziens beter aan de professionals overlaten.

Toen ik in 1999 bij Kink FM begon met het uurtje Everything Zen op de zaterdag-avond, leken de rollen duidelijk te zijn. Paul van der Vlist en Elisabeth van der Laan deden de presentatie en Bart en ik deden de muzieksamenstelling. Paul vond het echter wel nodig om ons voor de microfoon te halen, want iemand moest toch wat over de muziek vertellen. Dat is later bij Avondland zo gebleven en ik denk dat ik wel aardig in die rol ben gegroeid. Een heel programma solo presenteren is echter een vak apart.

Ik heb in ieder geval mijn best gedaan en het zal na verloop van tijd ook wel beter worden. En uiteindelijk gaat het ook alleen maar om de muziek. En dat zit volgens mij wel goed. Luister hier naar de nieuwe, gepresenteerde, aflevering van Everything Zen:

RSS-feed
Streaming
Directe download

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/7

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 27 oktober 2006 19:54.

Firefox 2.0 was het vorige bericht op deze weblog.

Is de CD dood? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.