Kieskompas

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Na de Stemwijzer nu ook maar even de Kieskompas ingevuld. Dit is weer een initiatief van Trouw en de Vrije Universiteit Amsterdam. Toch wel heel anders van opzet. Je vult hierbij een mening in over diverse stellingen en deze stellingen zijn ook voorgelegd aan de partijen die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen. Wat dat betreft is het wel een meer doorslaggevende match.

Althans... totdat je de uitslag ziet. Volgens het Kieskompas moet ik op de ChristenUnie stemmen. Oh please... Was het niet zo dat Staat en religie van elkaar gescheiden moesten zijn? Wat dat betreft mag de ChristenUnie dus helemaal niet bestaan en dat geldt dan dus ook voor het CDA, die overigens op de tweede plaats staat in mijn uitslag.

Ja, ik leg me er maar gewoon bij neer dat geen enkele partij in Nederland mijn belangen behartigt. De PvdA en de SP die bovenaan stonden bij de Stemwijzer staan in het Kieskompas een stuk verder van mij verwijderd. Toch blijf ik erbij dat ik deze keer een linkse stem moet uitbrengen. Niet op GroenLinks overigens, want die partij staat zowel in de Stemwijzer als het Kieskompas het verst van mij af. Als water en vuur. Nee, het wordt dan toch maar de SP. Nu kan het nog, want als Jan Marijnissen (charismatisch, maar veel te idealistisch om serieus iets te kunnen bereiken) binnen vier jaar besluit de politiek vaarwel te zeggen, valt de SP toch wel uit elkaar.

Ja, toch die maar linkse stem als tegengas, maar dat is uit puur eigenbelang. En dat is eigenlijk wel weer een rechts trekje...

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/9

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 30 oktober 2006 21:15.

Is de CD dood? was het vorige bericht op deze weblog.

Playlist Everything Zen 3 november 2006 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.