Stemwijzer

| 2 reacties | 1 Trackback

Gisteren bij Kink FM op kantoor: "Heb jij de stemwijzer al ingevuld?" Nee, dat had ik nog niet. Leek me ook een overbodige activiteit, want er komt bij mij toch altijd de VVD uit. Niet dat ik veel op heb met die zakkenvullers, maar bij gebrek aan beter, zullen zij mij wel het beste bedienen.

Ok, toch maar even invullen. Krijg nou wat... De Partij van de Arbeid? Ik dacht 't dus even niet! De afgelopen jaren met Balkenende waren niet al te best, maar ik kan me de ellende van Paars nog maar al te goed herinneren. Daarbij komt Wouter Bos bij mij toch niet echt over als iemand die heel erg stevig in z'n schoenen staat. Waarom weet ik niet, maar als ik 'm zie, dan krijg ik niet echt het gevoel van: "Daar staat nou echt een leider".

Wat stond er op nummer twee? Niet te geloven... De SP. Da's wel erg ver naar links. Ik heb volgens mij nog nooit links gestemd. Dat komt ook omdat ik heel erg veel van autorijden houdt. Nou, dan zit je bij links dus nooit goed. Echter, misschien is het voor automobilisten nu wel het juiste moment om op een linkse partij te stemmen. De olieprijs is enorm hoog en we betalen dan ook veel te veel voor onze brandstof. De huidige overheid komt de burger daarin totaal niet tegemoet en kennelijk hebben zij ook geen interesse in het preserveren van het milieu. Anders zouden we nu allemaal op koolzaadolie, aardgas of methanol rijden. Technisch is het allemaal al lang mogelijk, maar zolang olie nog zoveel geld in de staatskas brengt, zal dit zwaarder wegen dan het milieu.

Ik denk dat er voor een linkse overheid een taak is weggelegd om de komende vier jaar de overgang naar schonere brandstof te regelen. Het lijkt een hele rare move als je van het vervuilende autorijden houdt, maar volgens mij blijft het hierdoor op de lange termijn juist voor iedereen mogelijk om te blijven rijden en niet alleen voor de rijke elite. Het is in ieder geval iets om over na te denken als je op 22 november naar de stembus gaat (al dan niet met de auto).

1 Trackback

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/5

Kieskompas van Peter Zoon | Weblog op 30 oktober 2006 21:36

Na de Stemwijzer nu ook maar even de Kieskompas ingevuld. Dit is weer een initiatief van Trouw en de Vrije Universiteit Amsterdam. Toch wel heel anders van opzet. Je vult hierbij een mening in over diverse stellingen en deze stellingen... Meer lezen

2 reacties

jij links..wow...

Ja, wrijf 't maar in...

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 21 oktober 2006 21:24.

Spyware in Battlefield 2142? was het vorige bericht op deze weblog.

Firefox 2.0 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.