Sociaal netwerken

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Ik heb MySpace redelijk laat ontdekt. Vond 't ook niet erg zinvol. Die paar vrienden die ik heb, verspillen hun tijd niet met dit soort sociale netwerken. Nee, die zijn constant aan het gamen.
Toch had ik laatst maar 's een account aangemaakt om te kijken wat deze hype nu allemaal inhield. Even naar gekeken en vervolgens links laten liggen. Totdat opeens heel Kink FM zich op MySpace ging begeven. Toen toch maar weer 's ingelogd en me er in verdiept.

Ik vind 't nog steeds niet echt zinvol, maar ik zie er nu de humor wel van in. Je moet er gewoon een spel van maken om zoveel mogelijk mensen toe te voegen aan je vriendenlijst. Niet lukraak, maar wel mensen die zich enigszins in jouw interesse-wereld begeven. Bij mij zijn dat dus veel mensen die met Kink te maken hebben of mensen die met muziek bezig zijn... bij voorkeur Japanse muziek. En dan komt het er dus op neer dat je bent wie je vrienden zijn.

MySpace is niet het enige sociale netwerk op het internet. Zo is er ook Multiply. Weer zo'n site waarop je van alles kwijt kan, zoals je foto, muziek en video-collectie. Ik heb een Multiply account, maar ik heb er nog niet echt wat mee gedaan. Deze had ik enkel aangemaakt om wat bij een andere Multiply'er te kunnen downloaden. Op dat moment wist ik niet eens dat dit ook een sociaal netwerk betrof. Ik weet ook niet of ik me nog verder in Multiply ga verdiepen, want onlangs ontdekte ik nog een ander sociaal netwerk:

Vox is pas gestart (en dus ben ik er nu wel een keer op tijd bij) en dit netwerk richt zich voornamelijk op bloggen. Nu heb ik al twee blogs lopen, dus wat ik daar doe is puur een experiment. Maar tot nu toe ben ik er wel aardig positief over. Vox is gemaakt door SixApart, die ook de makers zijn van de Movable Type weblog-software waar ik nu op deze site ook mee werk. Het is dan ook erg gebruikersvriendelijk. Een goed initiatief van het team achter Vox is de Question of the Day. Iedere dag wordt een vraag verzonnen en de leden van Vox zijn vrij om deze te beantwoorden. Een slimme manier om de gemeenschap actief te houden, want iedereen wil zijn mening ventileren. Combineer dit met het sociale netwerk-aspect waar MySpace groot mee is geworden en je hebt een goede basis voor een succesvolle site. Ik denk dat Vox dan ook hard op weg is om heel erg groot te worden.

Links:
Mijn MySpace
Mijn Vox
Wired artikel over Vox

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/12

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 8 november 2006 20:36.

Platenspeler was het vorige bericht op deze weblog.

Playlist Everything Zen 10 november 2006 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.