Apple iPhone, Nintendo Wii en de Playstation 3

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Ja, ik heb 't even in laten zinken die iPhone van Apple. Geweldig apparaat! Dat kan zonder twijfel gezegd worden. Dat is de telefoon die iedereen wil hebben, maar die bijna niemand zal bezitten. Voor een telefoon is ie natuurlijk veel te duur. En zelfs met een duur abonnement zal ie nog steeds aan de prijzige kant zijn. Achter Steve Jobs stond een prijs van $599.- te lezen, maar dat was met een twee jarig abonnement erbij. Wat zou dat ding dan kosten zonder abonnement?
Natuurlijk is de iPhone meer dan alleen een telefoon. We hebben hier eigenlijk te maken met een handcomputer waar je ook nog mee kunt bellen. Veel fabrikanten zullen pogen een kopie te maken, wat nog best lastig wordt, aangezien iedere functie gepatenteerd is door Apple. En al lukt het ze, dan zal er nog geen OS X op draaien en dat maakt de iPhone nou juist af.

Voor die $599.-, die in Nederland direct naar 599 Euro vertaald zal worden, kun je ook een Playstation 3 kopen. Ik had vorige maand de intentie om een Nintendo Wii te kopen. M'n laatste console was een Playstation 1 en spelletjes op de PC vind ik over het algemeen erg tegenvallen. Andere doelgroep. De Wii leek me dus wel een goed(koop) alternatief om console-kwaliteit spellen te kunnen spelen. Helaas was de Wii nergens te krijgen en zelfs nu is ie nog steeds in geen enkele winkel te bekennen. Nintendo kwam gisteren met het nieuws dat hun winst zou gaan verdubbelen, maar dat vind ik een knappe prestatie als je nagaat dat ze eigenlijk niets verkopen.
Maar goed, als ze toen te krijgen waren dan had ik nu zo'n ding thuis staan en had ik de kas van Nintendo de komende 5 jaar kunnen spekken door spellen te kopen. Inmiddels ben ik van gedachten veranderd. Gameplay is leuk, maar goede graphics zijn weldegelijk net zo belangrijk. Ik ben nu dus van plan om de PS3 te kopen. Hopelijk is Sony, in tegenstelling tot Nintendo, wel in staat om de winkels te voorzien van voldoende apparaten zodat ik er tegen die tijd ook daadwerkelijk een kan kopen. Want als het te lang duurt verander ik misschien weer van gedachte en ga ik dat geld gebruiken om m'n PC te upgraden...

Half juni loopt overigens ook m'n telefoon-abonnement af, dus misschien dat zo'n iPhone dan toch een optie is?

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/30

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 11 januari 2007 12:36.

Playlist Everything Zen 5 januari 2007 was het vorige bericht op deze weblog.

Playlist Everything Zen 12 januari 2007 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.