Sneeuw

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Zo zit je in een tropische storm en zo in een sneeuwbui. En het blijft nog liggen ook. Ik ga m'n kerstboom weer opzetten!

Tja, persoonlijk ben ik nog niet overtuigd van het fenomeen 'klimaatverandering'. Althans, het feit dat 't wordt toegeschreven aan het handelen van de mens. Een klimaat is sowieso een dynamisch iets, dus als je gericht gaat meten, zul je altijd veranderingen aantreffen. Ja, het was opvallend warm de laatste tijd en als het regent, dan regent het ook meteen erg veel. Maar is het iemand opgevallen wat er nou anders is dan andere winters? Inderdaad, de windrichting. De afgelopen maanden kwam de wind voornamelijk uit het zuiden. Dan is het logisch dat je hogere temperaturen krijgt en dan moet je ook niet raar opkijken als je met die warme lucht uit de tropische regionen ook eens een tropische storm meekrijgt. Nu is de wind gedraaid en komt vanuit het noordoosten en prompt gaat het vriezen.

Nu ben ik geen Pelleboer (wie kent 'm nog?) en zal mijn visie wel erg simplistisch zijn, maar vooralsnog lijkt 't me een kwestie van windrichting. Nu zal er ook wel een diepere reden zijn dat de wind nu pas uit het noordoosten komt i.p.v. aan het begin van de winter, maar om nou meteen te gaan lopen roepen dat het klimaat dramatisch aan het veranderen is, lijkt me wat overdreven.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/34

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 23 januari 2007 10:19.

Playlist Everything Zen 19 januari 2007 was het vorige bericht op deze weblog.

RPM Challenge '07 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.