Suicidale eenden

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Het is weer zover. Lente! Als het lente is, worden alle dieren weer hitsig. En om een of andere reden krijgen eenden de nijging om de weg over te steken zonder op het verkeer te letten. Vanochtend reed ik even 10 minuten door het dorp en ik had met weinig moeite 3 eenden plat kunnen rijden.

Ieder jaar zie je ze weer zomaar op de weg lopen, terwijl ze de rest van het jaar gewoon netjes in de vijver blijven zitten, waar ze horen. Ze zijn meestal ook met z'n tweeen, ongetwijfeld op zoek naar een rustig plekje om een nestje te beginnen.

Als kind heb ik wel eens gezien dat een vrouwtjeseend werd aangereden. Harde klap en het gaf een hoop rotzooi. Het frappante was dat de volgende dag op diezelfde plek het bijbehorende mannetje ook aan stront gereden was. Kijk er dus voor uit, als je 's ochtends half slaperig naar je werk rijdt.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/49

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 20 maart 2007 22:16.

Playlist Everything Zen 16 maart 2007 was het vorige bericht op deze weblog.

Playlist Everything Zen 23 maart 2007 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.