Audi

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Tot voor kort vond ik de auto's van het merk Audi nogal saai en vooral karakterloos. Passieloze leasebakken waren het eigenlijk voor mensen die qua uitrusting iets luxers wilde dan wat je op een 'gewone' Volkswagen zou vinden. Natuurlijk heeft Audi een fenomenaal race- en rallyverleden, maar ook in die context was het uiterlijk van de auto's ondergeschikt aan de prestaties.

Bij de nieuwere modellen van Audi daarentegen, lijkt het erop dat er bij Audi wat designers van betekenis zijn aangenomen. Bij mij viel het kwartje eigenlijk toen ik vorig jaar een aflevering van Top Gear zag, waarbij de Audi RS4 getest werd. Vooral de gril die achter de voorbumper langs doorgetrokken was, gaf de auto een hele strakke look. Ik ging er toen echter dat het een uitzondering was, omdat de RS4 natuurlijk voor de sportieve rijder bedoeld is. Het design van die RS4 is nu echter doorgetrokken naar de complete model-lijn van Audi, waarbij er maar weinig concessies zijn gedaan.

Vorige week stond bij mij voor de deur een splinternieuwe Audi A6 Station voor de deur geparkeerd en ik heb goed de tijd genomen om deze te bewonderen. Het viel me vooral op dat er bijna geen enkele rechte hoek in voor komt. Als je van de zijkant de neus van de auto bekijkt, zie je dat deze vanaf de bodemplaat volledig rondloopt tot aan de bovenzijde waar de motorkap begint. En eigenlijk zie je dat ook een beetje aan de achterzjide, althans bij de station.

Nu heb ik een voorliefde voor Japanse auto's en al zou ik er een kunnen betalen, dan zou ik nog niet zo snel voor Audi kiezen. Het zijn in mijn optiek echter niet meer de auto's die bij voorbaat weggewimpeld zou worden, dus mocht ik ooit in een positie komen om een leasebak uit te zoeken en Japanse auto's zijn geen optie, dan is Audi misschien wel de eerste alternatieve kandidaat.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/64

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 6 mei 2007 21:59.

Revelation Space was het vorige bericht op deze weblog.

Playlist Everything Zen 11 mei 2007 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.