Daar zijn we weer!

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Ik had me voorgenomen om even geen updates meer te doen totdat ik de vormgeving van deze site vernieuwd had. Zoals je ziet, schiet dat niet erg op. Ik ben van mening dat ik deze hele site moet bouwen met Cascading Style Sheets (CSS) en niet meer zo'n makkelijk gesliced Photoshop opmaakje wat het nu is.
Ik heb me de afgelopen maanden nogal verdiept in CSS en het meerdere malen vervloekt. Het kwam helemaal niet efficient op mij over, want om een goede lay-out te krijgen moet je veel meer parameters instellen dan dat je dat bij gewoon HTML zou doen. Daarnaast zat ik veel te veel vast in het denken in tabellen en dat hoeft nu juist niet meer als je CSS gebruikt. Uiteindelijk is het me wel gelukt om 't onder de knie te krijgen en zie er dan ook alle voordelen van in. Ik heb nu een aantal sites met CSS gebouwd en hoewel er nog wel wat hobbels zijn glad te strijken (met name de work-arounds die nodig zijn om goede CSS te laten werken in Internet Explorer), dus het moet er nu toch maar eens van komen. Binnenkort gaat deze site op de schop en zal een compleet nieuw ontwerp deze pagina's bekleden. Nou ja, dat geldt in ieder geval voor de rest van de site. Dit weblog zal de grootste uitdaging zijn, want het is nog best lastig om een CMS als deze even van een nieuw jasje te voorzien. Je moet namelijk eerst het werk van een ander uitpluizen om te zien wat alles doet en dit vervolgens omvormen tot het gewenste resultaat. Maar goed, niets is onmogelijk en uiteindelijk zal ook dat wel lukken.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/81

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 11 december 2007 21:13.

Playlist Everything Zen 20 juli 2007 was het vorige bericht op deze weblog.

HTML V5 en XHTML V2 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.