Netscape verdwijnt

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Op Wired staat te lezen dat de oerbrowser Netscape verdwijnt. Nou ja, als je ten tijde van versie 3 nog niet op internet zat, dan weet je waarschijnlijk niet eens dat deze browser uberhaubt ooit bestaan heeft.

Voordat Microsoft zijn Internet Explorer bundelde met Windows 95, gebruikte eigenlijk iedereen Netscape. Volgens mij ben ik destijds ingestapt bij ver 1.6. Ik kreeg van mijn toenmalige provider Cybercomm een floppie waar versie 1.5 op stond en daarmee was ik dan weer meteen naar de site van Netscape gesurfed waar versie 1.6 al klaar stond.

Inmiddels waren ze bij versie 9 en dit was eigenlijk Firefox in een ander jasje. Netscape was al heel lang dood, maar nu verdwijnt ook de legendarische naam uit de browser-industrie. Het zal vast niet lang duren voordat het merk Netscape wordt opgekocht door een investeringsbedrijfje en vervolgens MP3-spelers onder deze naam gaat verkopen.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/83

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 29 december 2007 16:53.

HTML V5 en XHTML V2 was het vorige bericht op deze weblog.

CSS Update is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.