McDonalds! McDonalds! McDonalds!

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Afgelopen zaterdag kwam het moment dat ik eigenlijk nog een jaar of 15 had willen uitstellen. We reden met z'n drieën rond lunchtijd in de richting van Purmerend, op zoek naar een tweede auto. Irrelevant, maar goed, zoals ik al zei, het was rond lunchtijd: Honger. Zij noemt voorzichtig een optie om te gaan lunchen. Een optie die normaal bij mij vandaan komt, maar die ik expres niet verkondig omdat ik die kleine achterin niet aan een fast-food verslaving wil helpen. Je raadt het al: McDonalds.

We waren nog ruim 20 minuten van Purmerend verwijderd, maar die twee-en-een-halfjarige muis heeft de hele weg fast-food termen door de auto zitten schreeuwen. Ja, die kent ze inmiddels wel, maar dat wil nog niet zeggen dat ze dan ook iedere week bij Ronald McDonald op schoot hoeft te gaan zitten met een halve liter frituurvet in haar maag.

Ok, haar overmatige enthousiasme werd toch beloont, want we hadden er zelf ook wel trek in. Je weet in ieder geval wat je krijgt en wat het gaat kosten. Een Happy Meal voor die kleine dan maar. Gelukkig doen ze bij de McDonalds nog redelijk veel aan de promotie van gezond eten. Vooral in het kader van 'ga ook eens niet bij de McDonalds eten', maar tegenwoordig pogen zij de menu's ook wat gezonder te maken. Bij zo'n Happy Meal heb je in ieder geval je lot min of meer in eigen handen, omdat je best veel keuze hebt in de samenstelling hiervan. Goed, de vette hap en de friet krijg je sowieso, maar in de praktijk blijkt dat kinderen dat meestal niet helemaal opeten. De keuze uit drankjes is redelijk breed en bevat niet enkel koolzuurhoudende mengsels. Dan krijg je ook nog een soort van toetje in de vorm van een fruitlegering. Tenminste, wij gingen maar voor het zakje fruit, waar net geen halve appel en een paar druiven in zitten. Kortom, met wat sturing hoeft een bezoekje aan de Mac een niet geheel rampzalige invloed op de opvoeding van kinderen te zijn. Alleen dat overmatige enthousiasme baart me wat zorgen. Het doet me namelijk denken aan iemand. Iemand die ik heel erg goed ken...

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/88

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 14 januari 2008 20:46.

Stemwijzer USA was het vorige bericht op deze weblog.

Tweedehands auto is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.