Daihatsu Sirion: Hoe een autoradio in te bouwen

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Als reactie op mijn Autoweek-review van vorige maand, kwam de vraag welke schroeven er nu eigenlijk losgedraaid moeten worden om bij de radio te komen. Aangezien ik in het reactiepaneel van de Autoweek site slechts 1000 karakters kwijt kan en mijn toch al beknopte beschrijving wat langer is dan dat, heb ik hier maar een uitgebreidere versie geplaatst.

Het inbouwen/verwisselen van een autoradio bij een Daihatsu Sirion 2 is niet moeilijk, maar ook niet echt vanzelfsprekend, doordat je grote delen van het omliggende dashboard moet verwijderen voordat je de autoradio kan bereiken. Het is als het ware een drietrapsraket. Hieronder een snelle handleiding van de te volgen stappen.

Je begint met het onderste deel, waar het afsluitbare vakje en de sigarettenaansteker in verwerkt zit. Dit deel zit vast met drie doppen en vijf schroeven. De eerste dop kun je vinden in het verlichte vak boven het afsluitbare vak op de middenconsole, linksvoor om precies te zijn. De overige twee zitten in het brede vak voor de bijrijdersstoel, zowel links als rechts. Van deze doppen kun je het middendeel indrukken, waarna de gehele dop naar buiten te trekken is.

Voor de vijf schroeven moet je op je knieën. Alleerst zit er één aan de linkerkant naast de hendel voor het openen van de motorkap. De volgende zit in het midden, recht onder het afsluitbare vakje. De overige drie zitten onder het brede vak voor de bijrijdersstoel. Zijn deze allemaal verwijderd, dan is het onderste deel los te halen. Vergeet niet de stekker van de aansteker los te trekken voordat je dit hele deel verwijderd.

Hierna kun je het deel met de ventilatiebediening losschroeven. Uit mijn hoofd zijn dat twee schroeven die onmiddelijk zichtbaar zijn na het verwijderen van het onderste deel. Dit deel is niet geheel te verwijderen. Althans, ik heb nog geen manier gevonden om de ventilatiebediening te ontkoppelen, dus dit deel hangt vervolgens los in de middenconsole. Omdat dit nu los is, kun het het bovenste deel, waar de radio zelf en de ventilatieroosters inzitten, in zijn geheel lostrekken. Hier zitten geen schroeven in. Je kunt het beste het onderste deel vastgrijpen en dit naar boven trekken. Nu dit verwijderd is, kun je bij de radio komen en de eventueel geplaatste bracket waar de radio in gemonteerd zit.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/97

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 25 juni 2008 16:49.

Rust on Concrete was het vorige bericht op deze weblog.

Joan As Police Woman - To Be Loved is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.