Duitse auto's

| Geen reacties | Geen TrackBacks

2008 BMW X5 4.8i

Twee weken geleden was ik een weekendje in België bij vrienden op bezoek. T. had net zijn oude BMW Z3 omgeruild voor een mooie X5. Nu heb ik BMW niet echt hoog zitten, maar als bijrijder in deze kolos van een auto, begon ik toch wel de attractie te ervaren. Het luxe niveau gaf in ieder geval een prettig gevoel van welbehagen.

Waarom heb ik het BMW niet hoog zitten, hoor ik je afvragen. Tja, afgezien van het feit dat ik een voorliefde heb voor alles wat Japans is, hebben Duitse auto's bij mij toch een wat dubieus imago. Om maar met BMW te beginnen: ik heb dit altijd pooierwagens gevonden, bereden door louche types met een blonde snol als passagier. Ook wel de Volkswagen Golf upgrade. Voertuigen voor de Sjonnie en Anita's met wat meer geld, maar toch ook auto's voor criminelen die niet genoeg hun best doen om een Mercedes te kunnen betalen. En dat zegt meteen al wat over mijn opinie ten aanzien van Mercedes: de echte crimi-bak. Of gewoon de saaie directie auto, al dan niet verdient met (il)legale praktijken. Ja, ik noem ze saai, want ieder model lijkt in eerste instantie uitwisselbaar met ieder ander model. Er staat meestal wel een (nietszeggend) typeplaatje achterop, maar bij Mercedes heb je slechts twee keuzes: een zwarte of een grijze.

Ik begrijp ook helemaal niets van de typenummering bij Mercedes. Ja, je hebt de verschillende klassen, aangeduid met een letter van het alfabet, waarbij de A-klasse onbegrijpelijk genoeg minderwaardig is aan de B, C en S-klasse (zijn er nog meer?). Daarna volgt een nummer, waaruit niet te herleiden valt wat de fysieke kenmerken van dat model zijn. Bij BMW is dat wat transparanter, namelijk een serienummer gevolgd door de motorinhoud van het betreffende model. Duidelijk.

Nou, dan hebben we Audi nog. Als ik dan toch ooit een Duitse auto zou kopen, dan zal dat waarschijnlijk toch een Audi worden. Lekker neutraal en onopvallend. Da's een andere manier van zeggen dat ze wat saai ogen, hoewel je dat van de huidige modellen toch eigenlijk niet kan zeggen. Zeker met de gimmick van de LED-verlichting zijn het opvallende verschijningen. Een andere reden dat ik deze voorkeur heb, heeft te maken met mijn trip naar Berlijn van vorig jaar. Op de Duitse wegen vliegen regelmatig de bovenstaande drie merken voorbij en de Audi ziet er op hoge snelheid gewoon het meest indrukwekkend uit, gezien door de rechter buitenspiegel.

Goed, het bovenstaande is natuurlijk erg generaliserend en slechts een eenzijdige indruk van mijzelf. Zeker na mijn ervaring in de X5 gaat dit beeld langzaamaan wat verschuiven en verdienen deze merken wat meer respect van mijn kant. Deze merken zijn toch een klasse apart en als ik ga bedenken wat Azië hier tegenover heeft staan, kom ik toch niet verder dan het Toyota luxemerk Lexus. Het enige merk dat zich de Japanse Mercedes mag noemen en met die uitspraak meteen gedeclassificeerd wordt. Ja, wellicht moet ik voor mijn volgende auto het maar weer eens wat dichter bij huis gaan zoeken. Misschien is het best leuk als mensen je aanzien voor pooier, terwijl je zelf weet dat ze er helemaal naast zitten.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/113

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 16 september 2008 21:45.

Motoren en koplampen was het vorige bericht op deze weblog.

Nieuwe collega is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.