Joint Stlike Fighter

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Hangende aan zijn parachute, had Bob een prachtig uitzicht. Het was goed weer voor een sprong. De horizon was ver en er stond ook niet al te veel wind. Niet dat Bob zo dol was op parachute springen, maar ja, als de Joint Stlike Fighter waar je in vloog, nog slechts één richting op gaat en die richting ook nog eens omlaag is, dan is het beter om simpelweg niet in die JSF te zitten.

De Joint Stlike Fighter mag overigens niet verward worden met de bijna gelijknamige Joint Strike Fighter van Lockheed Martin, die officieel de F35 Lightning II heet. Nee, het gaat hier om de goedkopere Chineze variant. De Nederlandse regering wilde graag met Lockheed Martin in zee en was al in een ver gevorderd stadium om deze vervanger van de inmiddels antieke F16 aan te schaffen. De Partij van de Arbeid stak daar echter een stokje voor, na een tip van Mei Li Vos. Zij had via een connectie uit de Chineze informatiebeveiligingsindustrie te horen gekregen dat China met een praktisch gelijkwaardig toestel zou komen, voor een fractie van de prijs. Dankzij het lage arbeidsloon in China en een magazijn vol Landwind onderdelen met lichte productieafwijkingen, hadden die Chinezen natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van de bankroete Staten van Amerika. Al snel ging de Tweede Kamer overstag, nadat ook General Motors het hoekje om ging en Saab met zich mee trok. Bij Lockheed Martin hebben ze nog geprobeerd de inboedel van GM op te kopen, om zodoende het trucje van de Chinezen te reproduceren. Met een magazijn Opel onderdelen kwamen zij een heel eind, maar door de werkloosheid die in Amerika op dat moment het hoogtepunt beleefde, waardoor het politieke klimaat ineens een stuk minder stabiel bleek te zijn, koos de Tweede Kamer ervoor om naar het veilige verre oosten uit te wijken.

Bob keek wat in het rond en vroeg zich ondertussen vervolgens af waarom hij tussen het geruis van de wind het geluid van scheurend nylon hoorde. Hij keek naar de aan elkaar genaaide airbags, die zijn parachute representeerde en las zeventig maal 'Landwind'. Bob zuchtte. Hij was binnenkort 'ongeschikt'.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/141

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 25 april 2009 20:58.

Zomermuziek was het vorige bericht op deze weblog.

Heron is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.