Verloren stem

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Bob had gisteravond de Stemwijzer ingevuld. Veel verstand van politiek had hij niet, maar hij vond 't toch wel belangrijk om te stemmen. Hij begreep de uitslag niet helemaal en, nu hij weer eens in de file stond, probeerde hij dit te analyseren. Dit lukte niet echt, want hij kon zich niet concentreren. Hij had zojuist de bodemloze tank van zijn auto weer gevuld, en had zich mateloos geïrriteerd aan het resulterende bedrag wat onder de rekening stond. En zijn auto was dan nog best zuinig, maar het leek wel alsof de benzineprijs in dezelfde mate steeg, als dat het verbruik van de gemiddelde auto omlaag ging. Bob vroeg zich ondertussen af of deze Europese verkiezingen hier verandering in zouden kunnen brengen. De hoop bij de Nederlandse overheid had hij inmiddels al opgegeven. De Nederlandse staat bezit nog te veel aandelen Shell om geloofwaardig te zijn, als het gaat om het bestrijden van milieu problemen. In Thailand, wist Bob, rijden alle taxi's en autobussen tegenwoordig op aardgas. Hierdoor is de lucht in Bangkok inmiddels schoner dan die in een gemiddelde Europese stad. Zelfs diesel wordt daar in combinatie met aardgas gebruikt, wat resulteert in een efficiëntere en schonere verbranding. In Nederland mag je dit echter niet op de openbare weg toepassen, omdat dat de staatskas simpelweg te veel geld kost.

Bob had ook wel door waarom de benzineprijs de afgelopen week zo gestegen was. Een aantal weken geleden had Shell Fuelsave geïntroduceerd. Benzine waarvan je motor zuiniger gaat lopen en het kost evenveel als normale benzine. Dat deed de aandelen Shell natuurlijk niet goed. Bij Shell bedachten ze dat de benzineprijs maar gewoon weer omhoog moest. Een paar weken later dan de introductie van Fuelsave, want dan ziet de argeloze consument toch de link niet meer. Is naast de marketing afdeling, ook Wouter Bos weer tevreden.

Bob dacht nog eens na over de stemwijzer. De campagnes van de diverse partijen waren nog niet echt op gang gekomen. Dit vanwege een defecte Tom Tom, die onlangs in Apeldoorn een verkeerde afslag aangaf. Een paar kilometer terug stond een groot bord langs de weg, waarop van die partij posters geplakt konden worden. Hier hing slechts een enkele rode tomaat. Bij de landelijke verkiezingen had hij op deze Sentrum Partij gestemd, echt alleen maar om de gevestigde orde dwars te zitten. Bob had wel vaker van die dyslectische momenten.

Ook in de partijen die het milieu als centraal thema hanteren, had Bob geen vertrouwen. Zij waren er immers de oorzaak van dat hij nu in deze file stond, doordat zij jarenlang het uitbreiden van het wegennet hadden tegengehouden. Over jezelf in de voet schieten gesproken. Een auto in de file verbruikt en vervuild immers veel meer dan een rijdende auto en was het milieu probleem door deze 'groene' partijen enkel vergroot. Bob vroeg zich af hoeveel aandelen Shell deze 'groene' partijen in hun bezit hadden.

De file loste inmiddels langzaam op en Bob begon de uitslag van de Stemwijzer voor zichzelf te verantwoorden. Hoewel Bob eigenlijk niets met dieren had, kon de Partij van de Dieren dit keer toch op zijn stem rekenen. Bob nam de afrit en parkeerde zijn auto bij de C1000, waar hij nu met een schoon geweten zijn barbecuezak kon vullen.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/143

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 11 mei 2009 20:55.

Heron was het vorige bericht op deze weblog.

Mr Musuko - Scarred is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.