Zondag (2)

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Het was weer zondag. Met gezonde tegenzin zat hij aan de keukentafel de post van de afgelopen week te sorteren. Dit was reclamedrukwerk. Meteen in de papierbak. Hier nog een stapeltje post bestemd voor de vorige bewoner van dit pand. De fik erin!, dacht hij en gooide dit eveneens in de papierbak. Rekening van de slotenmaker. Dat was snel. Vast een hoge, want op zondag zijn ze natuurlijk duurder. Ah, een envelop van de bank met daarin de pincode van zijn nieuwe bankpasje. Weg ermee! Zijn nieuwe bankpasje, die hij na de brute diefstal van vorige week had aangevraagd, was immers alweer opgeslokt door de pinautomaat. Wist hij veel dat ie er ook een nieuwe pincode bij zou krijgen. En waarom leveren ze die dan ook achteraf pas aan en niet gelijk met het pasje? Sukkels daar bij die banken, vond hij. Dat vond hij nog steeds toen hij de tweede envelop van de bank had geopend. Het was een afschrift waarop vermeld stond, dat hij zo spoedig mogelijk zijn saldo moest aanvullen. Ja, dat zat er dik in. Kutwijf!

Hij had gelukkig nog wat 'analoog' papiergeld, waar hij zijn lunch en avondeten voor vandaag nog van kon betalen. Morgen maar weer bietsen bij zijn ouders of een andere vage kennis die hij al tijden niet had gezien. Zijn salaris zou morgen vast al wel overgemaakt zijn, maar zonder pasje kom je er niet gemakkelijk bij. Hij hield niet van bietsen, want dat gaf hem het gevoel dat de andere partij er op korte termijn iets voor terug wilde hebben. Dat hij binnenkort weer moest helpen met de zoveelste verhuizing of kansloze verbouwing die nooit af kwam. Hij kon toch al zo moeilijk nee zeggen. Maar goed, nood breekt wet, schijnt men wel eens te zeggen, dus daar hebben we ons dan maar aan te houden. Met deze opgewekte gedachte in zijn hoofd, liep hij naar de dichtstbijzijnde McDonalds. Shit, wat was het hier druk. Hij sloot toch maar aan achter de minst lange, maar ongetwijfeld meest langzame rij en wachtte zijn beurt af. Hij hield ook niet van wachten. Hier in deze vreetschuur waren hem net iets te veel kinderen en er leken de laatste tijd ook steeds meer allochtone hangbejaarden te zitten. Die halen een enkel kopje koffie en zitten dan samen met de andere uitgerangeerde stamhoofden zo'n anderhalf tot twee uur de beste zitplaatsen bezet te houden.
Na bijna 10 minuten wachten was hij bijna aan de beurt. Het zweet stond hem inmiddels op het voorhoofd. Het stel voor hem, die nu aan de beurt waren, hadden drie zeer irritante kinderen die constant heen een weer aan het rennen waren tussen de verschillende rijen voor de kassa's. Het was zo'n gemengd stel; een dikkige negerin met een roze Jamai-bril en een iets te magere blanke man met een geitesik en 'hip' Arafat-sjaaltje, wat totaal niet bij hem paste. Hij luisterde hoe zij de bestelling van drie menu's (vast twee voor haarzelf) en nog eens drie happy meals voor die rotkinderen deed. Hij keek vuistballend en met zijn kaken stijf op elkaar om zich heen, naar de rij mensen achter hem, vervolgens naar de andere rijen, stapte uit zijn eigen rij en liep vervolgens het restaurant uit. Hier had hij geen geduld meer voor. Zo doodde hij overigens wel vaker de tijd. Zinloos in de rij staan bij een eetgelegenheid, om vervolgens tot de conclusie te komen dat het hem allemaal te lang duurt. Hij was niet bepaald wat je noemt een geduldig type. Bij honger al helemaal niet.

Dan maar zo'n ranzige hotdog. Bij dat kraampje stond nooit een rij en het slappe broodje met koude worst lag dan ook al snel in zijn handen, klaar om in gebeten te worden. Dit had hij even hard nodig, ondervond hij, terwijl de saus ongemerkt op zijn kruis klodderde. Na de laatste hap stond hij op en liep richting huis. Een jong meisje kwam hem tegemoet. Ze keek naar zijn kruis en gaf hem vervolgens een brede glimlach. Ja ja, mompelde hij tot zichzelf. Still got it! Toch nog best een fijne dag, deze zondag.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/147

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 24 mei 2009 0:10.

Zondag was het vorige bericht op deze weblog.

Tindersticks - Black Smoke is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.