Zondag

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Het was weer zondag. Hij lag er gisteravond laat in. Waarin wist hij op dat moment niet, maar nu hij langzaam ontwaakte, drong het tot hem door, dat het gelukkig toch zijn eigen bed was. Zo te ruiken lag hij ook nog in iets anders. Het was kots, maar niet van hemzelf. Hij keek wat rond en realiseerde zich dat ze waarschijnlijk al vertrokken was.

Hagelslag! Daar had hij nu enorme trek in, maar eenmaal in zijn ranzige keukentje aangekomen, bedacht hij zich dat hij gisteren nog boodschappen had willen doen. Dan maar jam. Da's ook zoet. Hij vroeg zich ondertussen af of hij haar telefoonnummer eigenlijk wel had. Het brood dat hij uit het zakje frutselde voelde wat droog aan. Hij had 't immers vrijdagavond al uit de vriezer gehaald. Alvast voor de zaterdagochtend. Waarom het hier nu nog steeds lag, kon hij zich niet herinneren. Nou ja, zo lang het niet blauw-groen zag en aaibaar was, kon het vast nog wel gegeten worden. Hij had daar vorige week ook gewoon beter op moeten letten, voordat hij zijn tanden er in zette.

De telefoon ging. Hij trok snel zijn broek aan en strompelde richting de voordeur. Ze was zeker even sigaretten wezen halen. Kut, dacht hij, op het moment dat hij zijn deurknop aanraakte. De sleutel lag op het kastje naast de telefoon en hij maakte rechtsomkeert. Een associatieve ingeving maakte dat hij niet de sleutel, maar de hoorn van de telefoon oppakte. Deze was inmiddels gestopt met rinkelen. Door het raam zag hij een taxi voorbij rijden en hij nam een moment om op adem te komen. Na dit rustmoment keerde hij terug naar de keuken en at een paar sneeën droog brood. De aardbeienjam was helaas al wel wat blauw uitgeslagen.

De kotsvlek op zijn rug begon hem nu parten te spelen. Hij nam een douche, kleedde zich uit en ging op zoek naar een handdoek. Halverwege de wasmand kon hij die van afgelopen woensdag nog ontwaren en die leek inmiddels weer droog te zijn. In zijn slaapkamer raapte hij wat kleding van de vloer en beoordeelde van ieder stuk of 't er nog een dag mee door kon. Eenmaal aangekleed nam hij zijn bed af en stopte het beddengoed in de afwasmachine. Zout en tablet erbij en draaien maar. Vreemd geluid.

Hij keek even naar de klok, die zoals gewoonlijk op half vier stond. Hij ging op zoek naar het boodschappenlijstje en voegde onderaan 'batterijen' toe. Deze stonden er inmiddels al vier keer op. Dan maar gelijk boodschappen doen. Hij zocht naar zijn portemonnee en bedacht dat die waarschijnlijk in zijn jaszak zat. Half in zijn jas liep hij door de voordeur naar buiten, gooide de deur achter zich dicht en voelde dat zijn portemonnee toch niet in zijn jaszak zat. Niet meer. Hij keek naar zijn voordeur, dacht aan haar, hoorde een telefoon rinkelen en dacht vervolgens aan de sleutel die ernaast lag. Het was weer zondag.

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/146

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 17 mei 2009 16:01.

Mr Musuko - Two hot nights was het vorige bericht op deze weblog.

Zondag (2) is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.