Malcolm McLaren overleden

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Zojuist kwam het nieuws binnen dat Malcolm McLaren is overleden. Hij had al geruime tijd kanker en is 64 jaar geworden. Mijn eerste expliciete kennismaking met Malcolm McLaren dateert uit 1989. Ik had net m'n eerste cd speler gekocht en omdat het budget beperkt was, had ik er enkel een verzamel cd bij kunnen kopen. Wel was het toen net mogelijk om cd's te huren bij de videotheek. Malcolm McLaren had in dat jaar een opvallende zomerhit Waltz Darling uitgebracht. Opvallend omdat het zo anders klonk dan de rest van de top 40 te bieden had. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het hele album en deze cd was, na dat ene verzamel cd'tje, het tweede schijfje dat in mijn nieuwe cd-speler terecht kwam. Na één keer luisteren heb ik dat hele album meteen maar naar cassette gekopieerd.

Veel later kwam ik er pas achter wat Malcolm McLaren nog meer voor de muziek industrie betekent had. Manager van The Sex Pistols, het legendarische 'Duck Rock' album met daarop het voor die tijd toonaangevende 'Buffalo Gals', het mooie 'Madame Butterfly' van het 'Fans' album. Nou ja, zijn hele oeuvre is er een om op een zondagmiddag doorheen te spitten en de juweeltjes te compileren in een playlist. Tot kort voor zijn ziekbed was McLaren nog actief met muziek bezig. Hij zal gemist worden.

Reblog this post [with Zemanta]

Geen TrackBacks

TrackBack URL: http://www.peterzoon.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/258

Laat een reactie achter


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Peter Zoon gepubliceerd op 8 april 2010 21:20.

Two Door Cinema Club - Undercover Martyn was het vorige bericht op deze weblog.

The Album Leaf - Falling from the Sun is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.