Recent in de categorie Games

Ik ben heel slecht in dit soort spellen, maar ik vind het wel leuk om te doen. Ook al wordt ik continue omgelegd en haal ik met moeite slechts één kill per sessie. Tot voor kort was het mes mijn meest succesvolle wapen. Inmiddels zit ik op iets meer kills met de L96 Sniper Rifle, maar dat geeft wel aan hoe onhandig ik ben met een PS3 controller. De Close Quarters uitbreiding van Battlefield 3 was dan ook niet echt aan mij besteedt, maar in Armored Kill maken zelfs klunzen als ikzelf kans om weer een beetje te scoren.

Ja, ik speel het nog steeds, maar breng niet zo heel veel tijd meer door in de photomode. Maar af en toe nog wel, dus hieronder nog een paar mooie recente opnames. De volledige verzameling kun je hier vinden.

Lotus Elise 111R 2004

Alpine A110 1600S 1973

Mini Cooper S 2007

GT Academy 2011

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Nissan Fairlady Z Version S (Z33) 2007

Sinds vandaag kun je weer deelnemen aan de Europese editie van GT Academy. Hierbij kun je via het Playstation 3 spel Gran Turismo 5 een carrière als autocoureur winnen. Je begint met timelaps binnen het spel zelf. Mocht je na een periode van een maand bij de top behoren, dan wordt je uitgenodigd om in Dubai deel te nemen aan de finale. Op dat moment speel je echter niet meer met een computerspelletje, maar mag je racen in echte auto's. Ik ga vanavond kijken of het mij überhaupt lukt om een complete ronde over het circuit te maken. Ik zag al dat het een tamelijk lang circuit is en ook nog behoorlijk smal, ontworpen door de geestelijke vader van Gran Turismo, Kazunori Yamauchi. Nu verwacht ik overigens geen realistische kans op een finaleplaats te maken, aangezien ik gewoon met een dualshock controller speel. Wil je echt goede rondetijden rijden, dan zul je toch echt met een stuurtje moeten rijden. Maar ik ben toch wel benieuwd hoe ik er globaal voor sta met mijn virtuele race kunsten.

Nog meer fraaie Photomode afbeeldingen uit Gran Turismo 5. Want het is bijna leuker dan het racen zelf. Er is nog meer te vinden op mijn Flickr account.

Lexus LFA 2010

Lexus LFA 2010

Mercedes 300 SL Coupe 1954

The Reminiscences of Suzumiya Haruhi is een game voor de PS3 en PSP, die binnenkort uit gaat komen. Dit is de eerste trailer die gisteren op het net is verschenen. Vermoedelijk is dit spel een vervolg op de film The Disappearance of Haruhi Suzumiya, die vorig jaar uitkwam. De Suzumiya Haruhi serie zelf boeit mij niet zo veel, hoewel tekenstijl mij wel aanstaat, maar luister eens naar de Sakamoto'esque muziek in deze trailer. De muziek in de film kwam overigens van Satoru Kōsaki, dus grote kans dat de muziek in de game ook van zijn hand is.

Gezien mijn meest recente posts op deze site (en die zijn alweer van een tijdje geleden, sorry), ben ik zo nu en dan lekker met fotografie bezig. Helaas heb ik niet echt veel tijd om erop uit te trekken en een dagje foto's te maken van het een en ander. Sinds Gran Turismo 5 is uitgekomen, steek ik daar wel erg veel avonduren in. Dat spel is een geweldige racer, vooral omdat de auto's er zo realistisch uit zien. Dat vonden de makers van dat spel ook en die hebben daarom de Photomode feature in het spel gebouwd. Hiermee kun je bijvoorbeeld een auto om een mooie locatie fotograferen, waarbij je dezelfde instelmogelijkheden hebt als een echte spiegelreflex camera. Deze optie is ook beschikbaar tijdens een replay van een door jouzelf gereden race en dat biedt erg mooie actieshots. Onderhand breng ik meer tijd door met deze Photomode dan met het racen zelf en ik kan het dan ook niet laten om mijn mooiste foto's tot nu toe hier te plaatsen. Er staan er meer op mijn Flickr profile en nog meer in de Flickr GT5 Photomode groep. Zeker de moeite waard om even te checken als je van mooi gefotografeerde auto's houdt.

Daihatsu OFC-1 Concept 2007

Lamborghini Murciélago LP 640 Chrome Line

Mini Cooper S 2007

Ferrari 458 Italia 2009

Ferrari 458 Italia 2009

Dodge Challenger SRT8

Nog maar een trailer dan. Dit keer van een game. Ik, en velen met mij, zitten al jaren te wachten op Gran Turismo 5. Bij het spel God of War III zat een nieuwe trailer van Gran Turismo 5 en die ziet er weer gelikt uit. Muziek is van TC feat, Sub Focus en het nummer heet 'Borrowed Time'.

Reblog this post [with Zemanta]

Heavy Rain

| Geen reacties | Geen TrackBacks

Zojuist even de Heavy Rain demo uitgeprobeerd en daarmee is weer bevestigd waarom ik een PlayStation 3 heb gekocht. Wat een geweldige graphics! De beelden in de bovenstaande trailer zijn allemaal in-game. Er zit enorm veel detail in de diverse scenes. Het verhaal doet ook niet onder voor een bovengemiddelde speelfilm. Of de gameplay ook zo bijzonder is als wordt geclaimed door de ontwikkelaar Quantic Dream, daarvan ben ik nog niet overtuigd. De besturing werkt met gestures en series van de diverse knoppen op de PS3 controller. Niet altijd even intuitief, maar na enige gewenning valt er wel mee te werken. Iedere beslissing binnen het spel heeft zijn consequenties, aldus de ontwikkelaar, maar in de praktijk is dit spel behoorlijk gescript. Per scene ga je gewoon, net als bij ieder ander adventure-game, een reeks handelingen af, totdat de scene uitgespeeld is. Ik ben daarentegen wel benieuwd hoe breed de beslissingsboom is. Niet iedere handeling leidt naar hetzelfde vervolgdialoog, maar of dit ook van invloed is op de volgende scene, dat komt in de demo nog niet naar voren. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit spel zeer de moeite waard is om aan te schaffen.

Reblog this post [with Zemanta]

Ja, hoor 's, de Nintendo Wii schijnt nu al een week te koop te zijn, maar in elke winkel staan lege dozen met een rode banner waarop staat dat ie uitverkocht is. Heeft iemand 'm uberhaubt wel 's in het echt gezien?

Volgens mij is het gewoon zo dat Nintendo op de rand van de afgrond staat en door middel van een hype te creëeren rond een niet bestaand product, proberen ze nog een beetje hun beurswaarde op te krikken.

En al die mensen die op forums roepen dat ze er wel één hebben zijn natuurlijk gewoon werknemers van Nintendo. Face it, als je er wel één zou hebben, dan zou je niet op een forum rondhangen...

Tweakers meldt dat Electronic Arts spyware gaat toepassen in Battlefield 2142 om de speler te kunnen voorzien van gerichte in-game advertenties. Er wordt genoemd dat het surf-gedrag van de speler in de gaten wordt gehouden, maar ook dat enkel het IP-adres wordt geregistreerd om regionale advertenties te kunnen laten zien. Voor dat laatste is m.i. overigens geen spyware nodig, want de software hoeft enkel de server van EA te pingen en de lokatie is nagenoeg bekend.

De vraag is natuurlijk hoe kwalijk dit nou eigenlijk is. Ik denk zelf dat het wel meevalt, want EA zal de info enkel gebruiken voor marketing doeleinden en kan zich natuurlijk ook geen schandaal veroorloven door deze info te lekken. Privacy-technisch valt er dus niet veel te vrezen. Ook niet als de server van EA gehacked zou worden, want dan zit jouw info tussen die van miljoenen anderen gamers. De kans dat jij er persoonlijk mee geconfronteerd wordt is miniem. En wat dan nog. Jouw internet-provider kan ook zo opzoeken naar welke sites jij surft en hoeveel films en muziek jij (al dan niet legaal) download. En bij Google weten ze ook precies hoe vaak je een image-search doet naar die ene porno-actrice. EA is een volwassen genoeg bedrijf om te kunnen vertrouwen.

Maar wat voor advertenties krijgen we dan te zien? De sfeer van het spel moet natuurlijk ten alle tijden bewaard blijven. Dit spel speelt zich af in de toekomst en kan dus nooit advertenties bevatten voor specifieke hedendaagse producten. Het zal dan vermoedelijk ook enkel gaan om logo-reclame van grote bedrijven. Loop je door een spookstad, dan zou je best wat gevelreclame van McDonalds tegen kunnen komen. Futuristische auto's zouden een logo dragen van een bestaand merk (hoewel de meeste fabrikanten dan ook wel wat te zeggen willen hebben over het ontwerp van zo'n auto). Communicatie-apparatuur zou gesponsored kunnen zijn door Nokia of Vodafone. En als het contract tussen Vodafone en EA afloopt, kan deze probleemloos worden vervangen door T-Mobile. Nieuw logo wordt automatisch gedownload van de game-server. En nee, je krijgt dan geen reclame van het Japanse DoCoMo, want de server weet immers dat jij in Nederland zit.

Of het eerlijk is dat je moet betalen voor een spel waar reclame in zit? Nou, in speelfilms gebeurt dit ook al jaren en mensen gaan nog steeds naar de bioscoop. Al met al valt er dus niet veel te vrezen. Kijk wel uit als je een illegale versie van dit spel download. De zogenaamde spyware van EA kan natuurlijk ook gekraakt worden en de informatie die deze verzamelt doorgesluist worden naar kwaadwillende hackers.


Pagina's

OpenID hier geaccepteerd Meer weten over OpenID
Aangedreven door Movable Type 5.01
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Peter Zoon. Make your own badge here.

Over dit archief

Deze pagina is een archief van recente berichten in de Games categorie.

Fotografie is de vorige categorie.

Japan is de volgende categorie.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.